tiistai 31. toukokuuta 2011

Kesä!

On aika laittaa maila ja pelikengät narikkaan kesän ajaksi. Papaksen edustusmiehet pitivät harjoitteluvapaata kauden loppumisesta eteenpäin yhden kuukauden. Huhtikuun alusta on taas menty yhteistreenejä. Uuden kauden aloitus huhtikuussa voi kuulostaa nihkeältä (kyllä se sitä joillekin myös on). Kuitenkin puhutaan jollakin tapaa elämäntavasta monelle, joten ei se niin hankalaa loppupeleissä ole. Homma kuin homma, alku aina hankalaa.

Hiukan muuttuneet valmennuskuviot ja pelitavalliset muutokset tuovat kuitenkin lisävirtaa harjoitteluun kovasti. Aktiivinen pelitapa, mitä meille ajetaan sisään, vaatii hyvää kuntoa ja sitä on nyt rakennettu. Ilme harjoituksissa on ollut hyvin positiivinen ja ainakin itselle on jäänyt mieleen oikein motivoitunut ja innokas tunnelma. Monelle pelaajalle aktiivinen pelitapa on hyvä uutinen. Katsokaapa ensi kaudella esimerkiksi L. Heikkisen ja N. Kuuselan liikettä ja otteita pelikentällä. Ei lopu virta nimittäin kesken. Ei se näillä herroilla ole ennenkään ongelma ollut, mutta nyt tuo liike pääsee varsinaisesti oikeuksiinsa (tehoja kaverit saivat myös irti harjoitusotteluissa mukavasti). Sen sijaan allekirjoittaneen ja joukkueen nestori Kemppaisen liikkeestä ei ole mitään takeita.

Muutama harjoituspeli on siis pelattu. Ensin väännettiin tulevalla kaudella 3-divisioonaa pelaavaa Spartakia vastaan. Kevään yhteisharjoituskauden huipensi kaksi harjoitusottelua kuopiolaista KSS:aa vastaan joka pelaa sarjaporrasta alempana. Tämä oli oikeastaan ensitesti uudelle pelitavalle. Paljon on vielä tekemistä, mutta otteet näyttivät ja tuntuivat ainakin näin pelaajan näkökulmasta hyville. Tuskin paikalle saapuneet katsojatkaan pitkästyivät.  Harvoin harjoituspeleissä on mitenkään erikoinen tunnelma, mutta näissä peleissä oli tunnetta, ainakin ensimmäisessä! 

Paikoin kuumaksikin yltyneet tilanteet olivat uutta näin harjoitusotteluissa. Oikeastaan näin tulista peliä ei ole minun aikanani sarjassakaan ollut. Oli revennyttä pelipaitaa, auennutta naamaa sekä jatkuvaa keskustelua joukkueiden välillä.  Eli tästäkin voidaan päätellä, että uusi pelisysteemi ja malli tuovat intoa ja sitä kuuluisaa tekemisen meininkiä kentälle. Niin ja mitä tuloksiin tulee, kaikki kolme peliä vietiin, joskaan sillä ei tässä vaiheessa kautta niin merkitystä ole. Mutta voitostahan aina pelataan.

Kesälle on harjoitusohjelmaa ihan riittävästi, joten laakereilla ei levätä kesänkään aikana. Poikkeuksena normaaliin on tietysti se, että yhteisesti ei kesällä treenata. Pienissä porukoissa korkeintaan. Onhan se totta, jos viettää vuodesta vähintään yhdeksän kuukautta nähden samat naamat päivästä ja viikosta toiseen, lienee ihan virkistävääkin huilata välillä. Väyrysen jutut pyörivät luultavasti kesänkin ajan päässä.. tämän miehen tarinankerronnasta saamme nauttia  jälleen täysin siemauksin syksyllä ja talvella, kiitos Väyskä siitä! Ihan pitelemätön kaveri kopissa ja reissuilla. Näistä voisi laatia ihan oman blogikirjoituksen. Katotaanpa sitä asiaa sitten syssymmällä. Tästä tähän ja kesän viettoon!

Ps. Muistakaa syyä makkaraa!

-Heksa

2 kommenttia: