torstai 1. joulukuuta 2011

Sami Mursu - opiskelijavaihdossa ulkomailla Kainuussa

Elettiin vuotta 2011 ja oli kesäkuu ja loma aluillaan kun sain soiton tuntemattomasta numerosta. Sain iloisen yllätyksen, kun soittaja ei ollu puhelinmyyjä vaan Papaksen pelaajavalmentaja Jani Lipsanen. Jani kyseli pelimotivaatiota ja innostusta tulla pelamaan Divaria Kajaanin ykkösporukkaan Papakseen tulevalle kaudelle 2011-2012. Eihän tähän huutoon voinut olla vastaamatta. Siihen se kesäloma loppu ja reenaaminen alkoi. 


Olin todella innoissani ja otettu kutsusta. Aluksi tuntui että miten saan kouluhomman sumplittua Kajaaniin kun oli vielä pari kurssia rästissä ja lopputyö tekemättä. Soittelin Kajaanin Amkiin ja keskustelin opinto-ohjaajan kanssa mahdollisesta kurssien suorittamisesta heillä ja siltä näytti että voin suorittaa loppuopinnot heillä. Kerroin tästä luokanvalvojalleni ja hänkin sanoin että onnistuu. Joten kouluhommien vieminen Kajaaniin oli mahdollista. Mutta loppujen lopuksi sain kesän aikana rästikurssit suoritettua niin tämä helpotti muuttoa vielä enemmän. 


Sitten tuli kysymykseen että miten sitten työt, olin Papaksen toimihenkilöistä yhteydessä Papas-kapteeni Mika "kemppi" Kemppaiseen ja sain vinkkejä minne olla yhteydessä ja sitten jo pääsinkin työhaastatteluun ja sain työpaikan. Iso kiitos siitä. Mainihin myös että inssin lopputyöpaikka pitäisi saada, niin siihenkin sain paljo apuja. Tommi Väyrynen oli tässä asiassa hoitamassa mulle tätä juttua ja vinkkasi erästä yritystä josta vois saada lopputyöaiheen. Olin sitte siihen yritykseen yhteyksissä ja kävin paikan päällä ja sain sieltä lopputyön aiheen. Tästä iso kiitos Väyskälle. Asunnonkin sain kuukauden kyttäämisen jälkeen hyvältä paikalta lähellä Kajaanihallia. 

Näin ollen pakkasin kamat ja muutin Kajaaniin. Joukkueen vaihto Haukiputaan Kellon Lyönnistä Kajaanin Papakseen oli loppupeleissä suhkot kivuton prosessi. Sopeutuminen uuteen joukkueeseen ja pelityyliin on ollut helppoa, tottakai alussa jännitti ku ei tuntenut ihan kaikkia mutta onneksi oli harkkapelejä ja reissaamista reenipeleihin niin siellä pääsi porukan huumoriin kiinni ja jäynöihin mukaan. Joukkue otti kyllä minut heti alusta hyvin sisään ettei kyllä tuntunut mitenkään että oisi ollut ulkopuolinen ku sain kaiken näköistä pientä rookie hommaa kuten pallo ja liivipussin haku nakkia ja radiovastaavan nakkia ja kuskin nakkia ;). Sekin autto sopeutumista että Papaksessa pelas ennestään jo tuttuja pelaajia junnuajoilta Kuusamon Pallo-Karhuista. Reenit on ollu hyvin monipuolisia ja tempoa on ollut riittämiin.
Että tämmöstä, elikkä tämä on vähän niinkuin mun oma "ulkomaille opiskelijavaihtoon lähtö vuosi", jotkut suorittaa sen Espanjassa minä suoritan Kajaanissa.


-Sami Mursu.

1 kommentti:

  1. Hyvä Sami! Och samma text på svenska eller hur?!

    - Kalle Ankka

    VastaaPoista